Sinterklaas Aankomst 2023

Waar de stoomboot dit jaar zal aankomen is bekand geworden. Het is de stad Gorinchem. Vorig jaar was het in Hellevoetsluis.
De allermooiste vestingstad van Nederland is dus het decor voor de nationale intocht op televisie. Dat maakten de NTR en burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem 21 april bekend. "Dit is geweldig", reageert een dolenthousiaste burgemeester die zelf de lobby startte om Sint naar haar gemeente te halen. Melissant is bijzonder blij met de komst. Zij ziet het als een mooie kans om de vestingstad voor het voetlicht te brengen. Die maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een historische verdedigingslinie die eind 2021 op de Werelderfgoedlijst van Unesco belandde.

Sinterklaas komt aan met de stoomboot en in zijn kielzog gevolgd door vele pakjesboten en hij zal vergezeld zijn met heel veel Pieten. En de Pakjesboot 12 meert dan ergens aan in een prachtig versierde haven, waarna Sinterklaas en zijn gevolg een rondrit door de stad zal hebben.

De datum zal 18 november zijn, de eerste zaterdag na Sint Maarten. Een zaterdag zoals dat altijd het geval is. En de tijd zal even na 12:00 uur zijn want op die tijd begint ook dan weer de live uitzending van het verslag van de Intocht van Sinterklaas.
Kijk even verder naar de Uitzending 2023 van de Intocht Sinterklaas. En ook wordt het Sinterklaasjournaal weer echt spannend voor de kinderen.

Sinterklaas in het nieuws 2023

Er is nog geen nieuws


 Meer

Voor het knutselen van surprises kun je beter op knutselidee.nl kijken op de thema pagina Sinterklaassurprises en zoek je knutselwerkjes voor Sinterklaas die niets met surprises te maken hebben kun je kijken op thema pagina Sinterklaasknutselwerkjes die ook op knutselidee.nl staat.
Nog heel veel andere Sinterklaas tips kun je vinden op de speciale website 101 Sinterklaas Tips zoals recepten, sinterklaasliedjes, filmpjes, kleurplaten, pieten diploma, pakjesavond enz.Andere Tips