Sinterklaas met de trein

Dit jaar komt de Sint aan in Apeldoorn en omdat deze stad geen haven heeft kan de stoomboot niet gebruikt worden.
Dus wat moet Sinterklaas dan doen?
Ondertussen is het duidelijk geworden dat Sinterklaas met zijn Pieten met de stoomtrein aankomt. Om precies te zijn met een trein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Vorig jaar was de Apeldoornse aankomst van Sinterklaas ook al met de stoomtrein en was dat een soort voorbode of misschien wel generale repetitie. (Wisten ze toen al dat Sinterklaas in 2019 landelijk ingehaald zou worden in Apeldoorn.) De decennia ervoor arriveerde hij altijd met een (heel klein) bootje in het kanaal dat door Apeldoorn loopt.
Het zal dit jaar voor het eerst zijn dat de Sint niet met zijn vertrouwde pakjesboot aan zal komen. Is dit ook niet jammer? Wat moeten we nu zingen in plaats van Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!

Eerder was al bekend dat er dit jaar geen heel zwart geschminkte Pieten zouden meelopen. De helpers van Sinterklaas zijn allemaal roetveegpieten.
De NTR heeft de roetveegpiet in 2014 ge´ntroduceerd en het aantal volledig zwart geschminkte pieten geleidelijk aan afgebouwd. De volledig zwartgeschminkte pieten zullen ook niet meer te zien zijn in het Sinterklaas-journaal. 

>

Video Van De Sint

Zeker heel leuk is om pakjesavond te beginnen met een video van de Sint. Op de video weet hij allerlei leuke dingen over jullie en spreekt jullie zo persoonlijk aan. Ook met eigen foto's in de video!
Bestel een heel origineel begin van pakjesavond. Kijk op de website Video van Sint dus superleuk voor kinderen, (hoe weet hij dat toch allemaal) en verrassend voor volwassenen.

Meer over de landelijke intocht SinterklaasAndere Tips>