Sinterklaasjournaal bij de intocht

De landelijke intocht van Sinterklaas wordt uitgezonden en dit is zoals altijd tegenwoordig een onderdeel van het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal zelf start al eerder met de verschillende uitzendingen en dat zal waarschijnlijk zijn op dinsdag 12 november zijn. Dat zal iedere avond zijn op NPO3 om 18:00 tot en met 4 december 2024 door NTR op Zapp

Hier zullen we ook wat meer nieuws krijgen over de intocht.

De presentatie van het Sinterklaasjournaal zal weer in handen zijn van Dieuwertje Blok en die zal samen met de reporter Jeroen Kramer en Rachel Rosier weer een uitgebreid verslag doen. (Een goed team moet je niet veranderen!)
In het Sinterklaasjournaal worden de achtergronden van het Sinterklaasfeest belicht en natuurlijk zal er iets gebeuren wat niet helemaal de bedoeling is en zullen de Pieten er alles aan moeten doen om het probleem voor het Sinterklaasfeest op te lossen.
Voor de kinderen een prachtig verhaal waar ze helemaal in mee kunnen leven.

Ere Zilveren Nipkowschijf

In 2021 werd Het Sinterklaasjournaal bekroond met de Ere Zilveren Nipkowschijf. De vakjury schreef: "Al twintig jaar lang zorgen AjÚ Boschhuizen en zijn NTR-team voor kwalitatief hoogstaand kinderdrama. Met net genoeg spanning, heel veel slapstick voor de jongste kinderen, en subtiele humor en spitsvondige verwijzingen naar de buitenwereld voor de oudere kinderen en de meekijkende ouders."

Sinterklaas Journaal - doeboek

Ook is er een Sinterklaas Journaal - doeboek
Beide boeken waren echter bij het schrijven niet leverbaar. Misschien komen ze nog dus kijk even op bol.com of ze weer aanwezig zijn.
Tijdelijk weer aanwezig: bol.com Sinterklaasjournaal


Speculasies

Thomas van Luyn (cabaretier) gaat het Sinterklaasjournaal voor- en nabeschouwen. In het nieuwe programma Speculasies bespreekt hij samen met deskundigen en kinderen het sinterklaasnieuws.
De eerste aflevering van Speculasies wordt op zaterdag 9 november om 17.45 uur uitgezonden op NPO Zapp. Op de drie zaterdagen daarna is de show om 18.10 uur ook op NPO Zapp te zien.

Geschiedenis

Het Sinterklaasjournaal bestaat al sinds 2001 en heeft elk jaar weer een speciaal thema dat een probleem is voor Sinterklaas en/of de Pieten. Dit wordt dan iedere dag belicht in het (fictieve) journaal.
Ook is het zo dat er elke zondag een Sinterklaasjournaal weekoverzicht is zodat je een beetje bij kan blijven.
Ook dit jaar zal het Sinterklaasjournaal weer een gebarentolk krijgen. Dit was voor het eerst in 2017. Dit om tegemoet te komen aan een grote wens van dove en slechthorende kinderen en hun ouders.

Kijk ook even verder naar de Sinterklaas uitzending van de intocht.

 Andere Tips