Sinterklaasjournaal bij de intocht

De landelijke intocht van Sinterklaas wordt uitgezonden en dit is zoals altijd tegenwoordig een onderdeel van het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal zelf start al eerder met de verschillende uitzendingen en dat zal op maandag 8 november zijn. Dat zal iedere avond zijn op NPO3 om 18:00 tot en met 4 december 2021 door NTR op Zapp

Hier zullen we ook wat meer nieuws krijgen over de intocht.

De presentatie van het Sinterklaasjournaal zal weer in handen zijn van Dieuwertje Blok en die zal samen met de reporter Jeroen Kramer weer een uitgebreid verslag doen. (Een goed team moet je niet veranderen!)
In het Sinterklaasjournaal worden de achtergronden van het Sinterklaasfeest belicht en natuurlijk zal er iets gebeuren wat niet helemaal de bedoeling is en zullen de Pieten er alles aan moeten doen om het probleem voor het Sinterklaasfeest op te lossen.
Voor de kinderen een prachtig verhaal waar ze helemaal in mee kunnen leven.

NIEUWS - 9 juli 2021
Vorig jaar bij de intocht liep een bonte stoet van kinderen toen met hun burgemeesters aan Sinterklaas voorbij. Het Sinterklaasjournaal wil dit jaar ook zoiets doen met een defile. Er is een brief naar alle burgemeesters gegaan waarin ze kunnen aangeven hoe ze Sinterklaas willen verrassen. De mooiste inzendingen maken kans om bij de landelijke intocht hieraan deel te nemen met hun idee.

Kunnen de kinderen niet genoeg krijgen van het Sinterklaasjournaal? Er is voor de kinderen ook een boek met voorleesverhalen genaamd: Het grote boek van het Sinterklaasjournaal, dit is een rijk ge´llustreerde boek met voorleesverhalen. Vanaf een mistige overtocht met de stoomboot, via avonturen in het Grote Pietenhuis, het opleiden van de Roetveegpieten door Opapiet, tot aan rebusgedichten en Kort Nieuws van Dieuwertje: dit Grote Boek is goed voor urenlang leesplezier!

Ook is er een Sinterklaas Journaal - doeboek
Beide boeken waren echter bij het schrijven niet leverbaar. Misschien komen ze nog dus kijk even op bol.com of ze weer aanwezig zijn.


Het Sinterklaasjournaal bestaat al sinds 2001 en heeft elk jaar weer een speciaal thema dat een probleem is voor Sinterklaas en/of de Pieten. Dit wordt dan iedere dag belicht in het (fictieve) journaal.
Ook is het zo dat er elke zondag een Sinterklaasjournaal weekoverzicht is zodat je een beetje bij kan blijven.
Ook dit jaar zal het Sinterklaasjournaal weer een gebarentolk krijgen. Dit was voor het eerst in 2017. Dit om tegemoet te komen aan een grote wens van dove en slechthorende kinderen en hun ouders.

Kijk ook even verder naar de Sinterklaas uitzending van de intocht.

 

>

Andere Tips


>