Sinterklaas hoofdrollen

Bij het Sinterklaasjournaal en daarmee ook de landelijke intocht worden er verschillende hoofdrollen gespeeld door Nederlandse acteurs. Deze veranderen wel eens maar blijven vaak jaren gespeeld door dezelfde personen. Op deze pagina vind je veel van deze acteurs terug en je moet op tv maar eens kijken of je ze nog herkend met de make-up.

Sinterklaas is bij de publieke omroep jarenlang (24 jaar) gespeeld door Bram van der Vlugt en sinds 2011 is deze hoofdrol overgenomen door Stefan de Walle. Die zie je nu dus als Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal.
Dan is er natuurlijk ook de hoofdpiet. Die wordt gespeeld door Niels van der Laan.
De Zwarte Piet genaamd huispiet wordt gespeeld door Maarten Wansink. Je hebt ook een Pietje Precies en die wordt gespeeld door Bob Fosko en de Zielepiet door Abbey Hoes. Malle Pietje is in werkelijkheid Owen Schumacher.
Er is tegenwoordig zelfs een Vlogpiet voor de video's en die wordt gespeeld door Leon van der Zanden.
En nieuw zijn Piet Snot gespeeld door Minne Koole, Nieuwe Piet dat is Mingus Dagelet en Tom van Kessel en Desi van Doeveren en Danny Westerweel speelt Piet
En dan zijn er nog een heleboel andere Pieten waarvan er sommige ook bekend zullen voorkomen.

Verslaggeving

De verslaggeving van het geheel wordt in hoofdzaak gedaan door Dieuwertje Blok als nieuwslezeres. Daarnaast zijn er reporters waarvan Jeroen Kramer het meeste in beeld en de belangrijkste is. Fenna Ramos is ook een verslaggeefster.
Kees Driehuis is niet te zien maar deze hoor je als voice-over.
Elk jaar zijn er weer wat nieuwe personages in het Sinterklaasjournaal om het verhaal spannend en leuk te houden. Aangezien het verhaal van het Sinterklaasjournaal altijd geheim gehouden wordt is er niet bekend wie de spelers zullen zijn.

Meerdere gastrollen die in 2019 gespeeld zijn waren:
Tijn Docter (Jan Modaal), Marit van Bohemen (Annie Modaal), Alfred van den Heuvel (Co Hesie), Haye van der Heyden (Ad Hesie), Coen Swijnenberg (meneer Haas), Sander Lantinga (Beun Haas), John van den Heuvel (politieagent), Corry Konings (oma), Youp van 't Hek (Piet Zwart), Rein Hofman (brandweerman), Jochem Nooyen (brandweerman), Yentl en de Boer (Hetty en Annelies), Bob van der Houven (Ton Bulthuis), Harry Mens (Arie Mortel), Harm Edens (stationschef Beekbergen).

Meerdere gastrollen die in 2018 gespeeld zijn waren:
Margriet Eshuijs is de vrouw bij de brug, Henny Huisman speelt Hendrik Haan, Frank Lammers een verkoper Zaanse Schans, Irene Moors als Juf Marjolein, Han Römer een importeur, Theo Schouwerwou is de postbode, Titus Tiel Groenestege een importeur, Joke Tjalsma als Lotje Koekkoek, Merel Westrik een vrouw bij een stoplicht, Herman van der Zandt is een supporter West-Knollendam

>

Meer Sinterklaasjournaal

Kunnen de kinderen niet genoeg krijgen van het Sinterklaasjournaal? Er is voor de kinderen ook een boek met voorleesverhalen genaamd: Het grote boek van het Sinterklaasjournaal

Kijk voor alle verdere informatie over het Sinterklaasjournaal op tv op de pagina: Sinterklaasjournaal. Wanneer de uitzendingen zijn en waar ze uitgezonden worden.
Andere Tips>