Sinterklaas hoofdrollen

Bij het Sinterklaasjournaal en daarmee ook de landelijke intocht worden er verschillende hoofdrollen gespeeld door Nederlandse acteurs. Deze veranderen wel eens maar blijven vaak jaren gespeeld door dezelfde personen. Op deze pagina vind je veel van deze acteurs terug en je moet op tv maar eens kijken of je ze nog herkend met de make-up.

Sinterklaas is bij de publieke omroep jarenlang (24 jaar) gespeeld door Bram van der Vlugt en sinds 2011 is deze hoofdrol overgenomen door Stefan de Walle. Die zie je nu dus als Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal.
Dan is er natuurlijk ook de hoofdpiet. Die wordt gespeeld door Niels van der Laan.
De Zwarte Piet genaamd Wellespiet wordt gespeeld door Dick van den Toorn. Je hebt ook een Boekpiet en die wordt gespeeld door Marc Nochem en de Zielepiet door Abbey Hoes. Boekpiet is Marc Nochem. Malle Pietje is in werkelijkheid Owen Schumacher.
Er is tegenwoordig zelfs een Vlogpiet voor de video's en die wordt gespeeld door Leon van der Zanden.
De Vergeetpiet is John Jones, Reservepiet is Pim Muda en Piet de Smeerpoets wordt gespeeld door Han Oldigs. En nieuw zijn Piet Snot gespeeld door Minne Koole, Verdwaalpiet dat is Mingus Dagelet en Tom van Kessel en Desi van Doeveren en Danny Westerweel speelt Piet
En dan zijn er nog een heleboel andere Pieten waarvan er sommige ook bekend zullen voorkomen.

Verslaggeving

De verslaggeving van het geheel wordt in hoofdzaak gedaan door Dieuwertje Blok als nieuwslezeres. Daarnaast zijn er reporters waarvan Jeroen Kramer het meeste in beeld en de belangrijkste is. Rachel Rosier is ook een verslaggeefster.
Vorige keren was Kees Driehuis de voice-over maar die is gestopt en wie het nu is weten we niet.
Elk jaar zijn er weer wat nieuwe personages in het Sinterklaasjournaal om het verhaal spannend en leuk te houden. Aangezien het verhaal van het Sinterklaasjournaal altijd geheim gehouden wordt is er niet bekend wie de spelers dit jaar zullen zijn. Deze pagina wordt aangepast zodra het bekend is.

Gastrollen

Meerdere gastrollen die in 2020 gespeeld zijn waren:
Matthijs van Nieuwkerk als de burgemeester van Zwalk, André Manuel als een inwoner van Schroothoop, Henk Jan Smits als inwoner van Schroothoop, Lex Uiting als Jos uit Kruisigem, Beppie Kraft prinses uit Kruisigem, Freek Vonk is een inwoner van Dordrecht, Joan Nederlof uit Mekkeren, Jim Bakkum is een inwoner van Alkmaar, Albert Verlinde als de inwoner van Den Bosch, Harry Slinger als orgelman, Micha Wertheim als Wim Weetal
Verder doen bijna alle burgemeesters mee in een filmpje voor als de kinderen een tekening insturen en sommige hebben een wat grotere rol in een videoopname. Ronald Snijders speelt de hoofdambtenaar van bijzaken voor burgemeesters die niet mee doen.

Meerdere gastrollen die in 2019 gespeeld zijn waren:
Tijn Docter als Jan Modaal, Marit van Bohemen als Annie Modaal, Alfred van den Heuvel speelt Co Hesie, Haye van der Heyden is Ad Hesie, Coen Swijnenberg is meneer Haas, Sander Lantinga als Beun Haas, John van den Heuvel speelt een politieagent, Corry Konings als oma, Youp van 't Hek is Piet Zwart, Rein Hofman gaat voor brandweerman, Jochem Nooyen is ook brandweerman, Yentl en de Boer zijn Hetty en Annelies, Bob van der Houven speelt Ton Bulthuis, Harry Mens is Arie Mortel, Harm Edens speelt stationschef in Beekbergen.

Meerdere gastrollen die in 2018 gespeeld zijn waren:
Margriet Eshuijs is de vrouw bij de brug, Henny Huisman speelt Hendrik Haan, Frank Lammers een verkoper Zaanse Schans, Irene Moors als Juf Marjolein, Han Römer een importeur, Theo Schouwerwou is de postbode, Titus Tiel Groenestege een importeur, Joke Tjalsma als Lotje Koekkoek, Merel Westrik een vrouw bij een stoplicht, Herman van der Zandt is een supporter West-Knollendam

>

Meer Sinterklaasjournaal

Kunnen de kinderen niet genoeg krijgen van het Sinterklaasjournaal? Er is voor de kinderen ook een boek met voorleesverhalen genaamd: Het grote boek van het Sinterklaasjournaal
Ook is er een Sinterklaas Journaal - doeboek
Beide boeken waren echter bij het schrijven niet leverbaar. Misschien komen ze nog dus kijk even op bol.com of ze weer aanwezig zijn.

Kijk voor alle verdere informatie over het Sinterklaasjournaal op tv op de pagina: Sinterklaasjournaal. Wanneer de uitzendingen zijn en waar ze uitgezonden worden.Andere Tips>