Sinterklaas Uitzending 2020

De landelijke inkomst van Sinterklaas zal ook in 2020 weer live op Televisie worden uitgezonden. Dat zal zijn op zaterdag 14 november.
De Sinterklaas intocht 2020 zal weeer uitgezonden worden op NPO 3 door de NTR.
Dit zal zijn vanuit de stad van de aankomst, en die is nog niet bekend.

De presentatie zal wel weer in handen zijn van Dieuwertje Blok die al jaren de presentatrice is van het Sinterklaasjournaal. De aankomst van Sinterklaas zal ook in het Sinterklaasjournaal meegenomen worden. In de stad zal Dieuwertje natuurlijk weer bijgestaan worden door onder andere Jeroen Kramer. (Het Sinterklaasjournaal zelf start al op iets eerder met uitzendingen. Meer hierover lees je op de pagina Sinterklaasjournaal 2020.

De jaarlijkse uitzending met de naam "De intocht van Sinterklaas" wordt ieder jaar op zaterdagmiddag uitgezonden. Dit is al zo sinds 1952 en zal ook zo zijn in 2020. Het is tegenwoordig eigenlijk altijd op de eerste zaterdag na Sint Maarten. De live uitzending van de NTR start om 12:00 uur en duurt meestal zo'n 5 kwartier.
Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

Kunnen de kinderen niet genoeg krijgen van het Sinterklaasjournaal? Er is voor de kinderen ook een boek met voorleesverhalen genaamd: Het grote boek van het Sinterklaasjournaal

 

>Het Pakjesspel

Heb je zin om eens een heel aparte sinterklaasavond te houden. Ga dan met familie en/of vrienden het pakjesspel doen! Bij dit dobbelspel zitten 3 verschillende speelborden (voor elke ronde 1 speelbord: verdeelbord, uitpakbord en finalebord), 50 kanskaarten en alle ingrediŽnten voor een geslaagde Sinterklaasavond. Bestel dan nu Het Pakjesspel!


Verder weg?

Wil je iemand verrassen die verder weg woont en waar je dus niet persoonlijk langs kunt? Stuur dan een persoonlijke leuk cadeautje direct naar de ontvanger met een mooie kaart! Zo kun je bijvoorbeeld een Sinterklaas cadeau via Greetz versturen direct naar de ontvanger.


Waarom kwam Sinterklaas in 2019 eigenlijk aan met de trein?Andere Tips>